Ämne: Nyhetsbrev December
Från: Svenska Bilsportförbundet
Datum: 18 Dec 2007 15:05:06 +0100

Nyhetsbrev december 2007
 
Folksam vårt nya försäkringsbolag
Vid årsskiftet byter SBF försäkringsbolag, från Trygg Hansa till Folksam. Alla rutiner gås igenom och försäkringsskyddet blir än mer heltäckande och kompletterat.
För den enskilde är försäkringsskyddet lika bra som tidigare, på vissa punkter till och med bättre. Folksam har sedan tidigare många andra idrottsförbund som kunder och SBF samordnar nu alla sina försäkringar till ett bolag.

Rösta på Mattias Ekström till Jerringpriset
Först vann Mattias Ekström DTM för andra gången. Sedan vann han Race of Champions, också det för andra gången. Hans arbetsgivare Audi har i pressmeddelande utnämnt honom till världens bästa racingförare.
Här hemma har han chans att bli Årets bästa manliga idrottare på Idrottsgalan. Han har också möjlighet att få Jerringpriset, den enda idrottsutmärkelse i Sverige som röstas fram av det svenska folket.
Röstning sker på Sveriges Radios hemsida www.sr.se, via SMS, på stryktipskupongen, på Svenska spels hemsida eller per vykort.
Lägg din röst nu, eller absolut
senast den 20 december!
Priset delas sedan ut den 14 januari på Idrottsgalan.
 
Klubbkväll med organisationsutveckling
Börja nästa år med en informationskväll på klubben om hur SBF fungerar! Vem är det egentligen som har makten? Bra att veta när det snart är dags för klubbarna att utse ombud till Förbundsmötet som äger rum den 12-13 april. Eller varför inte lära mer om Idrottslyftet och få möjlighet att finansiera projekt för klubbens unga.
Kontakta antingen Åsa Gerdes (asa.gerdes@sbf.se), 070-520 99 69, eller Jörgen Andersson (jorgen.andersson@sbf.se), 070-200 62 06 och boka tid.
 
Rekryteringsarbetet inne i slutfasen
Som bekant har marknadschef Magnus Öhrström redan lämnar Bilsportens Hus, och generalsekreterare Carina Sjöberg gör det under våren.
Med hjälp av rekryteringsföretaget Manpower är arbetet med att hitta lämpliga efterträdare i full gång. Arbetet är inne i slutfasen och beräknas bli klart inom kort - om inte jul- och nyårshelgen kommer "i vägen".
 
2007 års räkenskaper stängs 10 januari
Skicka genast in reseräkningar, fakturor och ansökningar om resebidrag för 2007 till ekonomiavdelningen på Bilsportens Hus. Absolut sista dag för att få med dessa i 2007 års bokslut är 10 januari 2008. Gamla reseräkningar etcetera från 2007 efter det kommer att belasta 2008 års budget.
 
Jonas Augustsson lämnar Bilsportens Hus
Sedan ett och ett halvt år tillbaka har Jonas Augustsson varit utvecklingsanställd på Bilsportens Hus. Nu väljar han att inte fortsätta hos SBF, utan tillträder en tjänst som assistent till tre olika avdelningschefer och deras avdelningar på Försvarsmakten.
På SBF har Jonas blivit lite av en allt-i-allo som bland annat upprättat en inventarieförteckning och försett lokalerna med trivsamma möbler och tavlor. Han har också hunnit med att svara i växeltelefonen och lärt sig ta hand om reseräkningar.
Meningen var att han skulle efterträda Anita Åstrand när hon går i pension, men där sker nu en nyrekrytering.
Jonas slutar på Bilsportens Hus på fredag den 21 december.
 
Carlsson ersätter Wängstre i NEZ
Efter att ha varit ordförande sedan starten 2002 för NEZ Racing Commission har Hans Wängstre valt att avstå omval. Istället valdes Mikael Carlsson till ordförande för de två kommande verksamhetsåren.
 
Förbundskapten i Karting sökes
Redan i februari drar många kartingförare söderut då Vintercupen kör igång nere i Italien. För att ge stöd och support åt de svenska förarna söker Kartingutskottet en förbundskapten.
Goda kunskaper i Karting, stort engagemang för våra förare och möjlighet att kunna följa med och stötta på de större tävlingarna är önskemål som finns. Den slutgiltiga formen på uppdraget kommer personen ifråga att få utforma tillsammans med Kartingutskottet utifrån de möjligheter som finns.
Intresserade som önskar bli förbundskapten i Karting ombeds kontakta någon i Kartingutskottet.
 
Ung ledare kan få 250 000 kronor
Bilsportens bästa unga ledare kan få pris ur konungens hand. Klart är i alla fall att den unga ledare som juryn finner bäst lämplad för stipendiet får 250 000 kronor under en ceremoni  på Stockholms Slott.
Sista dag att anmäla kandidater är 31 januari 2008 och det görs på http://www.ungtledarskap.se/Pages/Blanketter.aspx

Ny mailadress till Östergötlands BF:s kansli
Östergötlands Bilsportförbund har från och med nu ett ny epostadress för tillstånd och utbildningsärenden till sitt kansli. Den nya adressen är kansli@ostergotlandsbf.se .
 
ÖBF:s årsmöte den 14 februari
ÖBF:s årsmöte är torsdagen den 14 februari 2008, kl. 19.00, på Scandic Linköping Väst, utefter Rydsvägen.
Handlingar som berör årsmötet och förslag på kandidater till rese- och juniorstipendierna ska vara kansliet tillhanda senast den 15 januari.
 
Upplands årsmöte den 13 februari
Upplands Bilsportförbund håller årsmöte den 13 februari 2008, kl. 19.00 på Idrottens Hus i Uppsala.
Klubbar anmäler delegater skriftligen på utsänd anmälningsblankett, övriga som önskar närvara till http://www.sbf.se/"mailto:sekreterare@upplandsbf.se/" .
God Jul & Gott Nytt År
Så till sist vill vi önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 2007 har på många sätt varit fantastiskt med otroliga framgångar i form av Per-Gunnar "PG" Andersson/Jonas Anderssons JVM-guld och Mattias Ekströms seger i DTM och Race of Champions. Fyra EM-guld tack vare Fredrik "Freddy" Fagerström, Top Methanol Funny Car, Jimmy Ålund, Pro Stock, Michael Gullqvist Pro Modified samt Lars Larsson, Division 1. I Karting var Sverige återigen med i slutstriden av World Cup då Jesper Wernersson slutade på fjärdeplats. Alx Danielsson nådde sin dröm om att få provköra en Formel 1 då han ålade sig ner i Renaults vinnare på Silverstone.
I sista skälvande stund av det gångna året meddelar PG att han och Jonas inleder 2008 med att köra Suzukis nya WRC i Rally Monte Carlo och - Uddeholm Swedish Rally! Kan året börja bättre?!
SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET Bergkällavägen 31A 192 79 Sollentuna Tel: 08- 626 33 00 www.sbf.se

Tillbaka till uppdateringar