Ämne: Nyhetsbrev December
Från: Svenska Bilsportförbundet
Datum: 18 Dec 2007 15:05:06 +0100

Nyhetsbrev Oktober 6/07 från SBF

Carina Sjöberg till Ridsportförbundet

Svenska Bilsportförbundets generalsekreterare Carina Sjöberg går från hästkrafter till hästar när hon blir generalsekreterare i Svenska Ridsportförbundet.
– Att Carina lämnar Bilsportförbundet är naturligtvis en förlust men vi förstår också att Carina vill vidare i sin yrkeskarriär säger Bilsportförbundets ordförande Kåge Schildt.
Carina som varit Bilsportförbundets generalsekreterare i fem år, tar nu steget till ridsporten och dess förbund, som liksom bilsporten sorterar under Riksidrottsförbundet.

- Det har varit fem mycket roliga och stimulerande med många utmaningar i bilsporten, berättar Carina, som nu ser fram emot att få arbeta vidare med idrottsrörelsen frågor inom Ridsportförbundet.

- Jag har ju sedan barnsben haft ett stort intresse för hästar, ett intresse som jag återupptagit på senare år. Därför är det naturligtvis jättespännande att få kombinera både yrkesutövande och det egna intresset. Jag kommer ändå att sakna alla de engagerade människor jag lärt känna genom bilsporten och kommer att med största intresse följa bilsporten, även i min nya roll i Ridsporten.

Det finns ju många frågor och utmaningar som är likartade i både bil- och hästsporten, där kan vi säkert samarbeta ännu mera i framtiden avslutar hon. 
Carina kommer att avsluta sin tjänst på Bilsportförbundet någon gång under våren och rekryteringsarbetet för att finna hennes ersättare har redan påbörjats.

 

PG Andersson tog hem JRC titeln
PG Andersson med kartläsaren Jonas Andersson, blev juniorvärldsmästare i rally, vid den avslutande VM-tävlingen i JRC, som kördes i samband med WRC tävlingen på Koriska.
PG är därmed dubbel mästare då han även tog Junior VM guldet 2004. Förra året tog Patrik Sandell hem titeln, så de senaste fyra åren har juniorvärldsmästaren kommit från Sverige.
Det om något visar väl att Sverige verkligen är på gång i rallysporten igen!

 

Mattias Ekström tog körde hem sin andra DTM titel

Samma helg som PG säkrade sin juniorvärldsmästartitel, tog Mattias Ekström hem sin andra DTM-titel, när finalen traditionsenligt kördes på Tyska Hockenheimbanan.

Mattias är därmed den första föraren att vinna DTM-mästerskapet två gånger och skriver därmed in sig mästerskapets historiebok.

- Ska man vinna titeln i DTM får man vara beredd att tackla svåra utmaningar. Det var Mattias torra kommentar inför årets säsong, som han inledde längre bak i fältet än vanligt. Men med en hårdare satsning på sin fysiska träning, sin mentala styrka, sina tekniska förberedelser med teamet och på en tuffare körning än han någonsin presterat lyckades Audiföraren från Krylbo, Mattias Ekström, uppnå sina drömmars mål: Att vinna sin andra DTM-titel.

Efter sin seger med Audi/KMS i STCC 1999, sin första DTM-titel 2004 och nu mästare i DTM för andra gången, är Mattias Ekström Audis mest framgångsrika förare. Ingen förare har vunnit fler mästerskap för märket. Är det månne dags för en attack på Le Mans för Mattias nu?

 

Bilsportförbundets Ordförande gratulerar mästarna

Både PG Andersson och Mattias Ekström visade med all önskvärd tydlighet att framgångarna i JRC och DTM inte heller är några tillfälligheter, då både PG och Mattias tog sina andra mästerskapstitlar i respektive mästerskap. I JRC har ju dessutom den svenska dominansen varit i det närmaste total de senaste åren, då PG nu vunnit juniormästerskapet två gånger och Patrik Sandell en gång.
- Det är otroligt bra prestationer från både PG och Mattias. Vi har all anledning att vara mycket stolta över våra förares framgångar på internationell toppnivå i hårdast möjliga konkurrens säger SBF:s ordförande Kåge Schildt. Från SBF:s sida vill vi därför uttrycka våra hjärtligaste gratulationer till de nyblivna mästarna Mattias Ekström och PG Andersson avslutar Kåge.

 

Marcus Ericsson rookie och mästare i Brittiska Formula BMW mästerskapet. 

Unge Marcus, som fyllde 17 år samma helg som han säkrade titeln i Brittiska Formula BMW mästerskapet, redan i sin första säsong i formelbil.
Marcus, som har bl.a. Kenny Bräck som mentor och uppbackare av racerförarkarriären, har imponerat stort, även på de internationella teamen redan i sin första racingsäsong.

Att talangen fanns där, syntes tydligt redan när Marcus tävlade i karting, det var också där som Indyvinnaren Kenny Bräck upptäckte Ericssons talang för racing.

Marcus har redan hunnit med ett Formel 3 test och det är ingen allt för vågad gissning att vi kommer att få se Marcus Ericsson i en Formel 3 bil under 2008.

Från Bilsportförbundet följer vi Marcus strävan med största förhoppning och intresse, med förvissningen att Marcus också har en mycket kompetent grupp människor till stöd i sin utveckling.

 som

Swedish Motorsport Industry - Ny organisation som enar motorsporten

Swedish Motorsport Industry, det är namnet på den nybildade ideella intresseorganisationen för företag och organisationer som är verksamma inom svensk motorsport. SMI som föreningens förkortning lyder, har i dagsläget, efter mindre än ett halvårs verksamhet ca 30 medlemmar, bl.a. initiativtagarna Svenska Bilsportförbundet, som också är representerat i styrelsen. Vidare återfinns företag som Öhlins och Saab Automobile för att nämna några av de mer välkända. Till VD för SMI har Tony Ring utsetts.

Tanken på att bilda Swedish Motorsport Industry föddes under Autosportmässan i Birmingham, när Magnus Öhrström och Tony Ring pratade om de idéer i den riktningen som tidigare funnits. Nu var det dags tyckte man, att skapa en organisation som på ett samlat sätt kan företräda alla de företag och organisationer, stora som små, som är verksamma inom motorsporten. Ett par aktiviteter har den nystartade föreningen redan hunnit med. Först träffade man många beslutsfattare och opinionsbildare under Almedalsveckan, där man tillsammans med SBF var inbjudna att representera föreningen inför politikerna av Motorbranschens Arbetsgivare Förbund. Sedan följde man upp samhällskontakterna med att medverka vid Centerns stämma i Kalmar, där man fick en givande pratstund med såväl näringsministern Maud Olofsson och miljöministern Andreas Carlgren. SMI hade också en sammankomst för medlemmarna i samband med STCC-finalen på Mantorp, där man också presenterade sin verksamhet och idé för Svenska Motorcykelförbundet, Svenska Racerbåtförbundet och Flygsportförbundet.

 

Bilsportmässan stundar

Det börjar närma sig för en ny och spännande Bilsportmässa. Årets mässa genomförs den 23-25 november i Älvsjö på Stockholmsmässan.

Bilsportmässan är den stora mötesplatsen för bilsporten i Sverige.
- Mässan kommer som en ljuspunkt under den mörka hösten, säger Magnus Öhrström, marknadschef på Bilsportförbundet.
Mässan genomförs med traditionsenlig medaljutdelning under lördagen från både mässcen under dagen och på kvällen från Victoriahallen där vi bjuds på årets Bilsportgala.
- Galan är en av årets höjdpunkter, som ska knyta ihop ett härligt bilsportår, säger Carina Sjöberg Generalsekreterare i Bilsportförbundet.

Mässan erbjuder i år ett härligt utbud på motorsport, styling och billjud. För att nämna några motorsportaktiviteter så kommer Kenneth Hanséns Citroén rallycrossbil finnas på plats. Virtual Grand Prix, Bilsportförbundets satsning på Virtuell Bilsport finns att besökas under mässan. Där har du möjligheten att utmana dina polare i ett race.
I STCC montern på mässan kan du träffa topp tre i årets säsong. Supportklassen Carrera Cup som är så populär finns också på plats med olika förare och bilar. Mikael Kågereds värsting dragster, en Top Fuel kommer att finnas på mässan tillsammans med Formel 1 bilar samt rally och rallycrossbilar.
En ny sportgrensmiljö med bilar från alla av Bilsportförbundets 14 sportgrenar kommer att byggas på mässan och lyfta fram viktiga områden som miljö och säkerhet.
En nyhet för året är Motorsport Alley som är en hel "gata" med företag där den motorsportaktive eller intresserade kan hitta det mesta.
Under mässan kan du även träffa representanter från det nystartade "Swedish Motorsport Industry" (SMI). Föreningen SMI är en ideell organisation som tillhandahåller support och stöd till företag som verkar inom motorsportrelaterad affärsverksamhet och levererar produkter eller tjänster.

Liksom förra året inbjuder Motorbranschens Arbetsgivarförbund (MAF) och yrkesnämnder till mekanikertävling för team, företag och fordonselever. Tävlingen går ut på att ett femmannalag ska utföra olika åtgärder på en tävlingsbil.
- En underhållande tävling är att vänta på mässan, säger Bo Lindman, projektledare för SMSC som arbetar med gästmekanikerprogram tillsammans med MAF.

Förra årets succé "Live Action Arena" som hade premiär på mässan återkommer även i år med större uppvisningsyta och mer publikplatser.
- Här kan du se och uppleva bilsporten på ett annorlunda och stimulerande sätt, avslutar Magnus Öhrström.

 

Extra årsmöte i Göteborgs Bilsportförbund

Måndagen den 22 oktober avhölls ett extra årsmöte sedan klubbarna i distriktet riktat ett misstroendevotum mot styrelsen.
Detta efter att ordföranden Alexandra Johansson tidigare avgått med omedelbar verkan p.g.a. att styrelsearbetet inte fungerat tillfredsställande.

"Tråkigt att det måste gå så här långt, säger nyvalde ordföranden Peter Kurtén. "Men det var nödvändigt då styrelsearbetet inte fungerade tillfredsställande vilket hämmade verksamheten i distriktet. Vi vill samtidigt också passa på och dementera de rykten som gjort gällande att det skulle ha förekommit oegentligheter i tidigare styrelse", fortsätter Kurtén.

- Vi kommer nu att gå igenom alla funktioner i distriktet för att få mer verksamhet och en väl fungerande organisation, avslutar han"

Nya styrelsen i Göteborgs BF består av:
Peter Kurtén, ordförande
Kenneth Feldthusen, vice ordförande
Krista Saani-Laine, sekreterare
Clas Johansson, kassör
Freddy Welle, ledamot
Mats Årebrink, ledamot
Maria Sjölander, adjungerad.


SVENSKA BILSPORTFÖRBUNDET Bergkällavägen 31A 192 79 Sollentuna Tel: 08- 626 33 00 www.sbf.se

Tillbaka till uppdateringar